Verbouwing Springplank 2013

Update 27 november: het eind van de overlast is in zicht. Van de projectleider, de heer Schutte, kwam naar aanleiding van mijn (uw webmaster Tjerk) klacht over gerag met een dragline in de binnenplaats en de daardoor veroorzaakte trillingen in mijn huis het volgende antwoord:
"De renovatie van basisschool De Sprinplank is over circa twee maanden afgerond en de aannemer is vorige week gestart met de inrichting van het binnenterrein. Voor de uitvoering van deze werkzaamheden wordt noodzakelijkerwijs gebruikt gemaakt van een graafmachine. Omdat het gehele terrein opnieuw wordt ingericht zullen deze werkzaamheden nog een aantal weken duren. Het stopzetten van de werkzaamheden is echter geen optie, om de trillingen te beperken zal ik de aannemer wel vragen om met het zware materieel rustig te rijden over het terrein. Bedankt voor uw geduld en excuus voor het ongemak."

Vooralsnog lijkt dit te hebben geholpen want ik heb gelukkig weinig meer gemerkt.

Verder is er op zaterdag 7 december van 10:00 tot 12:00 een open dag zodat we kunnen aanschouwen wat de overlast heeft opgeleverd. Ik zal zeker een kijkje komen nemen. Zie ook de uitnodiging verspreid in de buurt. De containers zullen helaas pas eind januari 2014 worden weggehaald.

Update 2 juni: er is op 28 mei een email gekomen van de heer Schutte, projectleider van het stadsdeel. Hij schreef:
"Eind deze week, donderdag of vrijdag, wordt het heiwerk uitgevoerd op het binnenterrein van de school. Het heiwerk is ten behoeve van twee buitenruimten, betreft 12 stalen buispalen en wordt geluids- en trillingsarm uitgevoerd. Als het heiwerk voorspoedig verloopt is het slechts één dag werk. Geluids- en trillingsarm betekent niet dat de omwonende er niets van merken, maar dat het heiwerk met een kleine/lichte heistelling wordt uitgevoerd waardoor de overlast beperkt blijft."

Intussen lijkt dit nog niet te hebben plaatsgevonden, wellicht zal dat maandag 3 juni worden.

De bewonersbrief is intussen wel geweest met iets meer informatie. Helaas te snel bij het oud papier geraakt. Er stond evengoed niets in wat al bekend was.

Vorig nieuws (28 april):
Hieronder een aantal foto's van de verbouwing sinds begin dit jaar. De projectpagina van het stadsdeel is bepaald schaars bedeeld met informatie maar er staan wel een paar mooie PDF's op van het ontwerp. Voor de zekerheid hier gemirror'd:
Gevels (oud)
Plattegrond (1)
Plattegrond (2)
Gevels (nieuw)

Gelukkig is de extra verdieping van de baan dus donkere achtertuinen zullen niet optreden. Wel staan er een paar enorme containers die veel licht wegnemen. Die moeten over negen maanden (!) weg zijn. Per december 2013 dus.

De overlast zal nog wel even blijven. Zo zal er een warmteput worden geboord en er zal ook worden geheid. Dit kan schade opleveren aan onze panden dus ik (uw webmaster) ga eens onderzoeken of Bouw- en Woningtoezicht daar wat aan kan doen.

Er zal nog een bewonersbrief komen, naar verwacht mid-mei, met meer informatie.

-Tjerk


imgp8278

imgp8284

imgp8292

imgp8294

imgp8317

imgp8319

imgp8434

imgp8463

imgp8464

imgp8481

imgp8487

imgp8489

imgp8493

imgp8500

imgp8511

imgp8518

imgp8522

imgp8526

imgp8529

imgp8581

imgp8639

imgp8968

Laatste wijziging: 2 juni 2013 (email stadsdeel)