Lenteoffensief 2009 Orteliusstraat groen

april 2009

Beste medebewoner van de Fluwelen Orteliusstraat
(tussen Erasmusgracht en Jan van Galenstraat: nr 291-373, 286-370 en hoek Erasmusgracht)

Al veel langer speelt het idee om onze toch al mooie straat verder op te fleuren. Nu is de tijd van praten voorbij, we gaan het nu echt met elkaar doen! Voor de begane grond willen we meer geveltuintjes, voor één (en drie) hoog denken we aan een hangplantje en voor het balkon op tweehoog aan bloembakken.

Op 27 april is er het buurtbewonersoverleg in de Springplank, Robert Scottstraat 18, 19.30.

Op dit overleg komt onze aanvraag voor het budget tbv het lenteoffensief in de Orteliusstraat aan bod en wordt onze buurtbudget aanvraag waarschijnlijk goedgekeurd. Er komt dan geld beschikbaar om een aantal geveltuinen en bloembakken te bekostigen.

Direct na 27 april komen wij (het straatcomité) bij u langs. Als u uw handtekening zet voor een gratis geveltuintje c.q. bloembak wordt het verder begin mei echt geregeld.

Ook de hondenbezitters onder ons vragen wij om mee te werken aan het mooi houden van de geveltuintjes.

U hoeft natuurlijk helemaal niet te wachten op deze actie van het straatcomité. Zelf doen mag uiteraard ook, graag zelfs. Hoe dat moet? Zie: stadsdeelwebsite met informatie over de geveltuin. Het benodigde formulier kan hier (Microsoft Word) of hier (PDF) worden gedownload.

Het straatcomité Fluwelen Ortelius.
Annelies, Paul, Tjerk, Wiebe

P.S. mocht u actief willen meedoen met deze actie of met het straatcomité neem dan svp contact op met ons. Ook voor alle andere vragen: info@fluwelen-ortelius.nl